Outplacement

Outplacement

Outplacement wordt vaak aangeboden in geval van:
-een onoplosbaar arbeidsconflict;
-reorganisatie;
-vastlopen in je carrière.

Het is nooit leuk wanneer u als werkgever en/of werknemer te maken krijgt met een onoplosbaar arbeidssituatie of mogelijk arbeidsconflict en eventueel een reorganisatie waarbij er afscheid genomen moet worden. Vaak krijgt hierbij de werknemer de mogelijkheid om te kiezen tussen een geldbedrag of outplacement. Veel mensen zijn dan geneigd om te kiezen voor het geld, in de veronderstelling dat ze wel weer snel een baan zullen gaan vinden. Dit is niet altijd zeker, zeker niet als de arbeidsmarkt krap is en leeftijd een mogelijk rol kan gaan spelen. In die gevallen is het fijn om gebruik te kunnen maken van begeleiding middels een outplacementtraject. Daarnaast kan er ook outplacement worden aangereikt bij werknemers die vastlopen in hun carrière en ontwikkeling, waarbij er geen mogelijkheden zijn voor herplaatsing of doorgroeien bij huidige werkgever en functie.

 

Wat bieden wij met onze outplacementtrajecten?
Met ons team aan professionals kunnen wij werknemers optimale begeleiding bieden in de oriëntatie naar ander passend werk. Wij maken daarbij gebruik van instrumenten waardoor werknemers meer inzicht krijgt in hun talenten, voorkeuren en wensen ten aanzien van andere aansluitende functies op de reguliere arbeidsmarkt. Daarbij zetten we altijd net die extra stap. Daarnaast worden werknemers voldoende handvatten aangereikt om hun zelfredzaamheid en de kans om passende functies op de reguliere arbeidsmarkt te bemachtigen te vergroten. 

Meer weten?

Hebt u interesse in de diensten van MoveAbility? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. 


 

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen: