Onze diensten

Langdurig of frequent verzuim is vervelend voor alle partijen. Maar vaak is een oplossing dichterbij dan u denkt, zo is onze ervaring. Koers Oost Mobiliteit ondersteund bij het opstellen van een re-integratieplan en we kunnen ook aanwezig zijn bij de gesprekken met arbodienstverleners. Daarnaast bieden we verschillende diensten aan, zoals loopbaanadvies, outplacement, jobhunting en jobcoaching.

Bruggen bouwen
Bij het creëren van duidelijkheid over de situatie van de zieke werknemer of het oplossen van een arbeidsconflict steken wij altijd in op mensgerichte communicatie. We brengen partijen (weer) samen en treden op als vertaler van de verschillende belevingen. Vervolgens bouwen we bruggen. Zodat in elk geval overeenstemming wordt bereikt over de te volgen koers.

ONZE DIENSTEN:

 

- Arbeidsdeskundig advies    - Loopbaanadvies

- 2e spoor trajecten 
- Mentale haalbaarheids-onderzoeken

 

- Arbeidsbemiddeling

- Coaching/jobcoaching

- Outplacement 
- Expertise  haalbaarheidsonderzoeken


Begeleiding bij ontslag

Gedwongen uitstroom is nooit de intentie van een opdrachtgever, maar soms onvermijdelijk. Ook dit proces moet in goede banen geleid worden. Koers Oost Mobiliteit is partner en coach door eventuele obstakels – zakelijk dan wel persoonlijk – bespreekbaar te maken. Door ruimte te geven aan emoties. En tegelijkertijd vast te houden aan de ingezette koers. Zaken worden zo helder en kunt u beiden weer verder. 

 

Loopbaan advies

Samen met u zetten we de mogelijkheden binnen uw bedrijf op een rij. Daarnaast maken we de competenties, capaciteiten, kwaliteiten en ervaring van de werknemers inzichtelijk. Door hen een heldere kijk te geven op zijn of haar talenten, kan de werknemer bewuster een keuze maken voor duurzame en passende arbeid. 

 

Eerlijk advies

Koers Oost Mobiliteit zal ook u als werkgever zeker kritische vragen stellen. Over uw eigen rol als werkgever en de verwachtingen die uw mensen van u hebben. Zodat u werkelijk perspectief leert bieden op ontwikkeling en groei. Daar profiteert ook uw bedrijf weer van. 

 

Tweede spoor Mobiliteit

Bij een tweede spoor mobiliteit traject maken we samen met de zieke werknemer en zijn werkgever de balans op. Wanneer we tijdens de intake constateren dat er belemmeringen zijn, pakken we die eerst op. We maken zaken helder en bespreekbaar. Daarnaast zetten we een sollicitatietraining of jobhunting in. Tevens zijn wij sterk in het vinden van goede werkervaringsplekken omdat wij een groot netwerk van werkgevers te bieden hebben. 

 

 


Outplacement

Kern van outplacement is dat werkgever en medewerker zich verantwoordelijk voelen voor een goed vervolg. Op basis van een intakegesprek met beide partijen geven wij richting aan wat minimaal moet en maximaal kan. Want gaat het om overschakeling van werk op werk? Of is extra scholing en begeleiding nodig voor een reële kans op de arbeidsmarkt?

Meer weten?

Hebt u interesse in de diensten van Koers Oost Mobiliteit? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. 


Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen: